I TU QUE EN SAPS?

I TU QUE EN SAPS?

 

Què una droga sigui natural vol dir que és innòcua? 

NO: El fet que una substància sigui natural no vol dir que no pugui tenir efectes nocius per a l’organisme, no vol dir que sigui innòcua, com és el cas del tabac. Cal tenir present que alguna d’aquestes substàncies naturals pot tenir efectes molt potents, com és el cas de determinats tipus de marihuana i bolets. El consum d’aquestes substàncies provoca alteracions en el funcionament normal del cervell.

Si s’ha begut massa i es pren un cafè, s’està en bones condicions per conduir?

NO: Si s’ha begut massa, no es pot conduir. És al cap d’un temps que el cos elimina l'alcohol consumit. Un cafè pot donar sensació de tensió, però no manté l’alerta per conduir ni restaura els sentits que ja han estat afectats pel consum d'alcohol.

Vomitar accelera l’eliminació d’alcohol a la sang?

NO: Un cop l’alcohol ha arribat a la sang, el fetge el va metabolitzant a una velocitat constant, que no varia amb cap dels procediments amb què es provi d’accelerar-ho. Ni vomitar, ni refrescar-se, ni prendre cafè, no serveixen per eliminar l’alcohol més de pressa. Tot i que pot fer que hi hagi la sensació d’estar més despert, no ajuden a eliminar l’alcohol ni a millorar les habilitats psicomotores.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto