LA INFLUÈNCIA DE L’ENTORN

LA INFLUÈNCIA DE L’ENTORN

En la formació de la nostra personalitat (creences, valors, ideologies, costums i normes socials) rebem una sèrie d’influències de l’entorn que la determinen i ens fan ser com som. Així, tots tenim una personalitat pròpia que s’ha format a partir d’experiències, de relacions amb l’entorn i també per la transmissió de valors, creences, conductes i normes socials… que en principi ens han donat els pares, més endavant també l’escola i altres institucions, i a partir de l’adolescència el grup d’amics. Aquest fenomen és el que anomenarem “influència social”.

La influència social és molt important en qüestions com: la manera de vestir, els productes que consumim, les coses que ens agraden, la religió, la política, la sexualitat… i també en les actituds relacionades amb el consum de drogues.

La pressió de l’entorn fa que un individu, de vegades, adopti els costums socials del seu voltant, sense pensar-s’ho gaire, deixant-se portar pel que fa la majoria. En la nostra societat, drogues legals com el tabac o l’alcohol tenen una funció marcadament social i cultural que n’afavoreix el consum. Així trobem l’alcohol i el tabac en la majoria d’actes o celebracions de caràcter social.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto