DROGUES I CERVELL

DROGUES I CERVELL

L’addicció és una malaltia crònica i recurrent del cervell que es caracteritza per la cerca patològica de la recompensa i/o l’alleujament de l’ús d’una substància o altres conductes, tot i les conseqüències negatives.

Es considera una malaltia del cervell perquè les drogues canvien el cervell, modificant la seva estructura i el seu funcionament.

Els estudis d'imatges cerebrals de persones amb un trastorn per us de drogues mostren canvis físics en àrees del cervell essencials pel judici, la presa de decisions, l'aprenentatge, la memòria i el control del comportament.

Els científics creuen que aquests canvis alteren la forma com funciona el cervell i poden explicar els comportaments compulsius i destructius que resulten de l'addicció.

  • Factors de risc de desenvolupar una addicció a les drogues:
  • Mecanismes del cervell quan es consumeixen drogues:

 

Ben connectat i lligat al circuit de recompensa hi ha el circuit de la memòria i l’aprenentatge. Aquest serà l’encarregat de crear l’hàbit i la dependència psicològica. L’aprenentatge de buscar el plaer és instintiu, molt fort i resistent a l’oblit. Tot el que impliqui aconseguir i administrar-se la droga estarà fortament impregnat en el cervell, convertint-ho en automàtic, compulsiu i inconscient. Aquest condicionament de la conducta pot durar per sempre fent que algun estímul (o record) porti un addicte a desitjar la seva droga després de molts anys d’abstinència.

Finalment, les drogues també modificaran les àrees frontals del cervell que controlen la conducta, la presa de decisions, el seny i la responsabilitat. Aquests canvis seran especialment perjudicials en els adolescents en el quals les drogues poden interferir en el desenvolupament normal d’aquestes estructures que encara estan immadures en aquest període.

No dubtis en demanar ajuda a la nostra Associació

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

 

 

 

 
Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto