ALBA, premi al millor Pòster Científic: l’Estigma que pateixen els usuaris d'ALBA

ALBA, premi al millor Pòster Científic: l’Estigma que pateixen els usuaris d'ALBA

 

“La Salut mental i les addiccions”, Jornades de la Diada Internacional del Col·legi d’Infermeria d’enguany, celebrades el passat 22 de juny.

L’Associació ALBA va presentar un pòster científic on s’estudiava l’Estigma que pateixen els usuaris de l’entitat. Aquest va quedar finalista d’entre 47 pòsters. Un cop defensat  durant la jornada va resultar guanyador.

L’estudi es basa en la mostra de 30 usuaris del centre d’entre 30 i 60 anys on els resultats més rellevants que s’extreuen són:

  • En els serveis sanitaris i socials els usuaris no perceben que l’estigma afecti a l’atenció rebuda. 
  • Excepcionalment, el 56,60% se senten jutjats als serveis d'urgències hospitalàries, a més del 39’9% que es senten mal atesos pel fet de tenir un trastorn mental i/o addicció
  • El 53’3% estar d’acord amb que patir una malaltia mental i/o addicció els ha destrossat la vida, tot i així, el 50% afirma que poden ser capaços de viure la vida com volen. (ISMI).
  • El 36’6% afirmen sentir-se culpables per tenir una addicció o malaltia mental. I el 53’3% afirmen sentir que els ignoren o no els tenen en compte per patir una malaltia mental i/o addicció. (ISMI)

Més del 50% dels usuaris se senten més còmodes de relacionar-se amb persones amb les mateixes problemàtiques. (EAE)Amb aquest premi per part dels professionals del Col·legi d'Infermeria, Alba és reconeguda com una de les entitats més ben valorades en matèria de les addiccions. Un títol sense recompensa econòmica, però amb un premi que no es pot pagar: la confiança dels mateixos professionals sanitaris amb la feina diària de l'entitat i el reconeixement de les teràpies que Alba imparteix per fer front a les diferents problemàtiques addictives dels seus usuaris.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

 

 

 

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto